Debugging in FreeBasic

The forum for all of your Freebasic needs!

Moderators: Pete, Mods

Post Reply
User avatar
Stoves
Veteran
Posts: 101
Joined: Fri Feb 10, 2006 12:24 am
Location: Nashville, TN

Debugging in FreeBasic

Post by Stoves » Fri Sep 01, 2006 9:08 pm

I've been trying to set up RQ Debugger, but haven't had much success. I was just curious, for those of you that use FreeBasic, how do you debug? I'd love to be able to use something similar to the qbasic interpreter.

Even just a link to information on the FreeBasic forums or any other helpful site would be great. Thanks!

User avatar
{Nathan}
Veteran
Posts: 1169
Joined: Thu Aug 19, 2004 6:08 pm
Location: The wetlands of central Ohio, USA
Contact:

Post by {Nathan} » Sat Sep 02, 2006 1:30 pm

Mystic Shadows has a project that emulates the QB interperter, but it's still in development.
Image

User avatar
Stoves
Veteran
Posts: 101
Joined: Fri Feb 10, 2006 12:24 am
Location: Nashville, TN

Thanks

Post by Stoves » Sat Sep 02, 2006 2:40 pm

Yeah, I was looking at that. Can't wait to see it when he's done. In the mean time, I searched the FreeBasic.net forums and found info about a GUI debugger for FB called Insight. (See http://streetcds.co.uk/insight.html) Seems to be doing what I need for now.

User avatar
Lassar
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Feb 22, 2008 9:19 pm
Contact:

Looks like it needs to be compiled

Post by Lassar » Fri Feb 22, 2008 9:27 pm

:(

I am looking for a windows GUI Front End for the GDB debugger for freebasic.

I checked out the insight web site. It sounds like it needs to be compiled.

I checked out the download and it is a 20 MB download.

Anything that is a 20 MB download is way too bulky and big for a front end !

Anyone else have experience on using this front end in windows.
Cole manager: You have 70 minutes to take the FCC GROL certificate test.
Student: May I have a lifeline please ?

Post Reply